Povestea FLASHLUBE

Cercetatorul german, Wolfgang Kluenner a inventat Flashlube in anul 1979 in Melbourne Australia. Wolfgang era membru al CSIRO (Organizatia stiitifica si cercetare industriala Commonwealth).

Flashlube Pty a fost fondata in 1995 pentru a face cunoscuta in lume tehnologia lui Wolfgang. La inceputul secolului 21 benzina cu plumb a fost scoasa din uz, astfel aparand nevoia unui inlocuitor al plumbului pentru vehiculele pre 1986.

Flashlube a fost vandut bine in ambalajul sau de 50ml, crescand astfel foarte repede si devenind cea mai buna solutie pentru  inlocuitorul de plumb.Recent industria petroliera a inceput modificarea carburantului diesel, furnizand doar carburant cu nivel scazut de sulf.

Desi este prietenos cu mediul (eco), noul standard a provocant ingrijorari pentru vehiculele mai vechi, astfel cautandu-se o solutie. Prin cercetari lungi si aprofundate, a fost introdus pe piata Aditivul Diesel Flashlube. Puterea sa de lubrifiere (fara sa contina sulf), a fost bine recunoascuta in 2005 de Asociatia Automotiva Aftermarket Australiana, primind premiul de aur.Utilizarea Flashlube creste rapid pentru autovehicule, vehicule industriale, masini agricole si motociclete la nivelul intregii lumi. Flashlube este acum disponibil in Australia, Europa, America de Nord, America de Sud, Sud Estul Asiei si India.

Wolfgang este mandru ca inventia sa a primit crezare, dar a fost si apreciata de piata automotiva.      Ca un pas inainte, Flashlube isi continua cercetarea si dezvoltarea pentru a creste popularitatea sa.

Mai multe informatii gasiti pe flashlube-romania.ro

CRC Grup Echipament este dealer Faro

Lorem Ipsum este pur şi simplu o machetă pentru text a industriei tipografice. Lorem Ipsum a fost macheta standard a industriei încă din secolul al XVI-lea, când un tipograf anonim a luat o planşetă de litere şi le-a amestecat pentru a crea o carte demonstrativă pentru literele respective. Nu doar că a supravieţuit timp de cinci secole, dar şi a facut saltul în tipografia electronică practic neschimbată. A fost popularizată în anii ’60 odată cu ieşirea colilor Letraset care conţineau pasaje Lorem Ipsum, iar mai recent, prin programele de publicare pentru calculator, ca Aldus PageMaker care includeau versiuni de Lorem Ipsum.

În ciuda opiniei publice, Lorem Ipsum nu e un simplu text fără sens. El îşi are rădăcinile într-o bucată a literaturii clasice latine din anul 45 î.e.n., făcând-o să aibă mai bine de 2000 ani. Profesorul universitar de latină de la colegiul Hampden-Sydney din Virginia, Richard McClintock, a căutat în bibliografie unul din cele mai rar folosite cuvinte latine „consectetur”, întâlnit în pasajul Lorem Ipsum, şi căutând citate ale cuvântului respectiv în literatura clasică, a descoperit la modul cel mai sigur sursa provenienţei textului. Lorem Ipsum provine din secţiunile 1.10.32 şi 1.10.33 din „de Finibus Bonorum et Malorum” (Extremele Binelui şi ale Răului) de Cicerone, scrisă în anul 45 î.e.n. Această carte este un tratat în teoria eticii care a fost foarte popular în perioada Renasterii. Primul rând din Lorem Ipsum, „Lorem ipsum dolor sit amet…”, a fost luat dintr-un rând din secţiunea 1.10.32.

Sequent 24.11 euro 5

Instalatia gpl Sequent 24.11 este  versiunea imbunatatita a instalatiei Sequent 24 MY07. Aceasta vine in dotare cu o noua centralina construita pe baza tehnologiei de top Plug&Drive si este capabila se gestioneze motoarele cu 2-3-4 cilindrii, inclusiv motoarele euro 5 de ultima generatie.

Continuă lectura „Sequent 24.11 euro 5”

De ce sa aleg o instalatie BRC?

Instalatiile gpl marca BRC au fost concepute pentru ca tu, utilizatorul final, sa ai parte de un produs calitativ si performant si sa te poti bucura cu adevarat de autovehiculul tau, pastrand performantele initiale pe care motorul le are pe benzina.  Instalatiile de astazi cu injectie secventiala au o pierdere de putere ce poate fi sesizata doar pe standul dinamic, valoarea ei fiind de aproximativ 1,5 %. BRC va ofera cel mai bun raport calitate-pret la instalatiile gpl. Continuă lectura „De ce sa aleg o instalatie BRC?”

Sequent Plug & Drive euro 5

SEQUENT PLUG & DRIVE

INSTALATIE  GPL EURO 5  – INJECTIE SECVENTIALA

 

Sequent Plug&Drive este noul sistem de conversie gpl dezvoltat de BRC si prima instalatie secventiala EURO 5 de pe piata. Are la baza sistemul Sequent, dar se caracterizeaza printr-o abordare complet inovativa, capabil sa functioneze cu gpl si cng, construit pentru vehiculele cu pornire controlata. Sistemul este bazat pe o structura hardware solida ce include reductor, injectoare BRC, senzor de presiune si temperatura integrat pe rampa de injectoare si o unitate performanta de control ECU. Inovatia principala este software-ul care controleaza motorul, multumita unor noi algoritmi de control ce permit optimizarea dozajului gazului, printr-o metoda simpla si intuitiva, pentru ca montatorul sa poata obtina usor cele mai bune rezultate. Pentru a obtine o compatibilitate sporita cu sistemul de control al benzinei, indeplinind cerintele OBD, Sequent Plug & Drive are un update de diagnoza al sistemului de gaz si permite comunicarea cu sistemul OBD original al vehiculului. Continuă lectura „Sequent Plug & Drive euro 5”

Sequent Injectie Directa SDI

SEQUENT DIRECT INJECTION (S.D.I)

SEQUENT DIRECT INJECTION este un sistem de alimentare cu GPL dezvoltat pentru a fi integrat cat mai bine cu motoarele alimentate cu injecţie directa de benzina.

A aparut in anul 2006, BRC dand dovada inca odata de capacitatea sa inovativa, fiind prima firma din lume care a inventat o instalatie gpl pentru injectia directa de benzina.

Sistemul SDI s-a născut pe baza deja consolidata a sistemelor de injecţie secvenţiala fazată BRC numite SEQUENT de la care a păstrat obiectivele de instalare simpla compatibilitatea componentelor si integrarea tuturor funcţiilor in puţine componente.

SEQUENT DIRECT INJECTION (S.D.I)

SEQUENT DIRECT INJECTION este un sistem de alimentare cu GPL dezvoltat pentru a fi integrat cat mai bine cu motoarele alimentate cu injecţie directa de benzina.

A aparut in anul 2006, BRC dand dovada inca odata de capacitatea sa inovativa, fiind prima firma din lume care a inventat o instalatie gpl pentru injectia directa de benzina.

Sistemul SDI s-a născut pe baza deja consolidata a sistemelor de injecţie secvenţiala fazată BRC numite SEQUENT de la care a păstrat obiectivele de instalare simpla compatibilitatea componentelor si integrarea tuturor funcţiilor in puţine componente. Continuă lectura „Sequent Injectie Directa SDI”