Povestea FLASHLUBE

Cercetatorul german, Wolfgang Kluenner a inventat Flashlube in anul 1979 in Melbourne Australia. Wolfgang era membru al CSIRO (Organizatia stiitifica si cercetare industriala Commonwealth).

Flashlube Pty a fost fondata in 1995 pentru a face cunoscuta in lume tehnologia lui Wolfgang. La inceputul secolului 21 benzina cu plumb a fost scoasa din uz, astfel aparand nevoia unui inlocuitor al plumbului pentru vehiculele pre 1986.

Flashlube a fost vandut bine in ambalajul sau de 50ml, crescand astfel foarte repede si devenind cea mai buna solutie pentru  inlocuitorul de plumb.Recent industria petroliera a inceput modificarea carburantului diesel, furnizand doar carburant cu nivel scazut de sulf.

Desi este prietenos cu mediul (eco), noul standard a provocant ingrijorari pentru vehiculele mai vechi, astfel cautandu-se o solutie. Prin cercetari lungi si aprofundate, a fost introdus pe piata Aditivul Diesel Flashlube. Puterea sa de lubrifiere (fara sa contina sulf), a fost bine recunoascuta in 2005 de Asociatia Automotiva Aftermarket Australiana, primind premiul de aur.Utilizarea Flashlube creste rapid pentru autovehicule, vehicule industriale, masini agricole si motociclete la nivelul intregii lumi. Flashlube este acum disponibil in Australia, Europa, America de Nord, America de Sud, Sud Estul Asiei si India.

Wolfgang este mandru ca inventia sa a primit crezare, dar a fost si apreciata de piata automotiva.      Ca un pas inainte, Flashlube isi continua cercetarea si dezvoltarea pentru a creste popularitatea sa.

Mai multe informatii gasiti pe flashlube-romania.ro

Bentley Continental GT – Cea mai puternica masina cu GPL din Romania

Supercar-ul Bentley Continental GT este oficial cea mai puternica masina cu GPL din Romania.

571 CP, motor 6000 cc, 12 cilindri,  toti alimentati cu instalatie GPL BRC Plug&Drive.

Montajul a fost efectuat de catre service-ul partener LPG AUTO GREEN EXPERT din Pitesti.

Continuă lectura „Bentley Continental GT – Cea mai puternica masina cu GPL din Romania”

LDI (Injectia lichida de gaz) de la BRC – locul 1 in raliu

Giandomenico Basso și Mitia Dotta reusesc o victorie istorică si un bun debut pentru BRC în ediția 2014 a Campionatului de Raliu italian .

Giandomenico Basso și Mitia Dotta pe Fiesta GPL – alimentata cu instalatie GPL cu injectie lichida de gaz (LDI – BRC) , triumfa in pofida tuturor cotelor la debutul sezonului 2014, pe străzile din Garfagnana.

Masina echipei BRC  preia conducerea în clasamentul general de la primul test . La sfârșitul zilei de sâmbătă Giandomenico Basso a castigat cinci probe speciale din prima etapa  în fața lui Umberto Veronese , campion italian și tricolorul campion toscan Paolo Andreucci .

Continuă lectura „LDI (Injectia lichida de gaz) de la BRC – locul 1 in raliu”

Kituri GPL BRC dedicate

BRC este renumita pentru colaborarile sale OEM in industria auto. Printre ele amintim cateva dintre cele mai cunoscute: Ford Germania, Honda Japonia, Chevrolet America, Grupul PSA (Peugeot-Citroen), Volvo, Mitsubishi, MAN Germania, Hyundai Pakistan, Suzuki Pakistan, Nissan Pakistan, VW China, VW Brazilia, Fiat Turcia, Chevrolet Europa, General Motors Australia, etc. Aceste autoturisme sunt echipate din fabrica cu instalatie GPL BRC. CRC GRUP ECHIPAMENT va pune la dispozitie kiturile OEM montate in fabricile marilor producatori. Kiturile GPL BRC OEM contin elemente de fixare si suporti conceputi special pentru marca si modelul masinii dumneavoastra, iar echipamentul montat este supus unor teste riguroase cerute de fabricantii auto. Continuă lectura „Kituri GPL BRC dedicate”

Noul injector BRC INO3 MY09

BRC introduce pe piata aftermarket injectorul de gpl BRC INO3 MY09, folosit pana acum doar la nivel O.E.M. Noul injector, superior celor folosite in aftermarket are un timp de reactie marit, fiind capabil sa asigure amestecul optim de gpl in timp real, cu precizia unui ceas elvetian.

BRC introduce pe piata aftermarket injectorul de gpl BRC INO3 MY09, folosit pana acum doar la nivel O.E.M. Noul injector, superior celor folosite in aftermarket are un timp de reactie imbunatatit, fiind capabil sa asigure amestecul optim de gpl in timp real, cu precizia unui ceas elvetian.

Tehnologia de productie si materialele pieselor componente ii asigura injectorului de gaz o durata de viata si performanta in timp demne de invidiat de orice instalatie gpl.  Alta veste buna este ca, desi noul injector de gaz este net superior, clientul final va platii acelasi pret ca si pana acum pentru o instalatie gpl. Continuă lectura „Noul injector BRC INO3 MY09”

Ce este GPL-ul?

ASPECTE GENERALE

Ce este combustibilul gpl?

GPL inseamna Gaz Petrolier Lichefiat.
Este un produs derivat, brut, care in general este facut dintr-un amestec de propan si butan. Este obtinut prin rafinarea petrolului sau direct din extractie dupa ce a fost separat de gazele naturale sau petrol cu care acesta este in amestec in cimpurile petroliere.
Butanul comercial consta in principal din butan avind formula C4H10.
Propanul comercial consta in principal din propan avind formula C3H8.
Una din principalele caracteristici care diferentiaza propanul si butanul unul de celalalt si care defineste folosirea lor este “presiunea vaporilor” care corespunde echilibrului fazei gazoase cu faza lichida.
“Presiunea vaporilor” propanului si butanului creste proportional cu temperatura.
Deoarece volumul GPL in faza gazoasa este mai mare decit volumul aerului, la orice scurgere, GPL  va curge in jos. Continuă lectura „Ce este GPL-ul?”

Prima masina de raliu pe gaz

Cu ocazia trofeului Nissan 350Z Challange care va avea loc in Spania pe perioada anului 2009, BRC Gas Equipment sponsorizeaza unica masina din toata competitia alimentata cu gaz, multumita unui acord cu Astra Racing Team, departamentul de curse Nissan Italia, care participa la Campionatul Mondial Rally (WRC)

Trofeul Nissan 350Z Challange este o manifestare competitionala la nivel european, dedicata pilotilor profesionisti si amatori. Continuă lectura „Prima masina de raliu pe gaz”

GPL si mediul inconjurator

Cresterea traficului afecteaza negativ din ce in ce mai mult mediul inconjurator si consumul de energie. Domeniul transporturilor este in mod special responsabil de emisiile de monoxid de carbon si de azot, hidrocarburi nearse, plumb, bioxid de carbon, anhidrida sulfuroasa, particule (motoare Diesel) etc…., in mediul inconjurator.
Combustia este poluanta inevitabil. Emisiile ce vin de la aceasta sunt legate de proprietatile fizice si chimice ale combustibilului, de compozitia amestecului carburant dar de asemenea si de procesul de combustie si de caracteristicile mediului inconjurator.
Cind se face o comparatie intre emisiile produse de benzina, combustibilii fara plumb, motorina si GPL, se poate observa ca toate produc carbon si monoxid de nitrogen si hidrocarburi nearse in timp ce plumbul este produs numai de catre benzina. Mai mult decit atit, GPL nu produce anhidride sulfuroase si aromatizanti. Continuă lectura „GPL si mediul inconjurator”