Istoria BRC

fabrica brc 1
BRC GAS EQUIPMENT

BRC s-a nascut in Cherasco la sfarsitul anilor 60, fiind un dealer local de sisteme de gaz. Romano Bogetti, proprietarul BRC a decis la sfarsitul anilor 70 sa inceapa productia de multivalve, o componenta foarte importanta si foarte greu de gasit pe piata.

Asadar a ajuns la un acord cu Mariano si Piero Costamagna, proprietarii M.T.M, la vremea respectiva un magazin micut, fondat in Cherasco in 1977. Prin urmare, a luat nastere oficial marca BRC.

Productia a crescut, au inceput sa fie fabricate noi componente, astfel castigand o cota de piata din ce in ce mai mare. In anii 80 s-a inceput producerea unei game complete de componente gpl si cng, iar in 1991 BRC a adus pe piata prima unitate de control electronic pentru carburatie.

In 1992 fratii Costamagna au cumparat BRC si au infiintat M.T.M – BRC Gas Equipment.

In 1996 BRC Gas Equipment a introdus pe piata primele instalatii gpl si cng pe injectie.

brc gaz echipament
BRC GAS EQUIPMENT

In 2001, prin cumpararea MTE, BRC Gas Equipment a devenit prima companie italiana care isi fabrica integral instalatiile, nedepinzand de nimeni (de la proiectare pana la produsul final).

Cifra de afaceri a crescut, consolidata de pozitia pe piata italiana, BRC s-a concentrat din ce in ce mai mult pe pietile straine: in 2000 a deschis BRC Argentina iar in 2002 WMTM, in Brazilia.

Ultimul moment critic dateaza din 2003 cand BRC Gas Equipment si Impco, liderul absolut in sisteme de gaz cu aplicatie industriala, au creat FUEL SYSTEM SOLUTION, holding cotat la Nasdaq, cu vanzari estimate la 230 milioane de dolari.

In 2006 BRC a inceput sa produca compresoare de metan, intregul proiect fiind dezvoltat in departamentul de cercetare si dezvoltare al BRC. In 2006 BRC a adus pe piata sistemul revolutionar Sequent Direct Injection, primul in lume, conceput special pentru vehicule cu injectie directa pe benzina.

In 2007, proiectul BRC Gas Service a inceput, fiind astfel dezvoltata o retea de “service-uri de montaj” menita sa ofere cat mai multa garantie pentru instalatori cat si pentru clientul final.