Produse si tehnologie

FILOSOFIA DE PRODUCTIE SI TEHNOLOGIILE BRC

Fundamentul succesului BRC a constat in alegerile strategice – prima marca de pe piata la capitolul inovatie.

Avand o autonomie completa de proiectarea produselor, dezvoltare si industrializare, la acestea adaugam folosirea instrumentelor de munca inovative precum:

– CAD-3D program de proiectare de ultima generatie
– Laboratoare pentru teste statice si dinamice
– Instrumente moderne de perfectionare, diferite tipuri de vehicule si bancuri de test pentru noxe echipate cu sisteme modale de analiza

Departamentul de dezvoltare si cercetare a fost intotdeauna un factor foarte important pentru succesul BRC Gas Equipment;  Printre tehnicieni si ingineri, insumeaza 10% din forta de munca totala, fiind divizati in sectii de mecanica si electronica. Ariile de operare principale ale departamentului sunt:

laborator brc
laborator brc

–  planificare mecanica si studiul prototipurilor
–  planificare electronica si studiul prototipurilor
–  studiul liniei de productie
–  industrializarea productiei si procesul de prod. ingineresc
–  asistenta tehnica
In acest departament se afla deasemenea si laboratorul de emisii si teste, cu un banc de test echipat cu un sistem de analiza modal, desemnat pentru analiza emisiilor si verificarea setarilor.

Printre reusitele sale, Departamentul de Cercetare si Dezvoltare, a inumarat in 1996 primele instalatii gpl si cng pe injectie, iar in 2006 Sequent Direct Injection, prima instalatie gpl pentru autovehicule cu injectie directa.

 

PRODUSELE BRC GAS EQUIPMENT

KITURI

Din punct de vedere al longevitatii si numarul de piese produse, activitatea principala a BRC Gas Equipment sunt componentele si instalatiile de conversie gpl si cng, avand o productie anuala de 400.000 instalatii, de la sisteme simple pentru vehicule pe carburatie pana la sisteme sofisticate pentru vehicule euro 5 si vehicule echipate cu sistem de diagnostic OBD.

Aria de echipare pentru sisteme pe gaz se imparte in:
–          sisteme cu injectie secventiala gazoasa
–          sisteme cu sonda lambda
–          reductoare (vaporizatoare) pentru gpl si cng
–          dispozitive electronice pentru masini
–          comutatoare ECU
–          senzori de presiune si indicatori de nivel
–          multivalve gpl Europa
–          supape cng pt. cilindrii
–          electrovalve
–          statii de alimentare cng
–          mixere

La salonul Autopromotec in 2007, doua dispozitive de conversie gpl inovatoare au fost prezentate, bazate pe injectie secventiala din linia Sequent: Injectia secventiala directa si evolutia ei, Sequent 24 MY07.

Printre sistemele secventiale, se remarca cele special concepute pentru Smart Fortwo, Citroen C1 si vehiculele cu 5-6-8 cilindrii.

OEM-DOEM

Bine stabilita, alianta OEM cu marii constructori de autovehicule, sunt dovezi clare ale calitatii si performantei  sistemelor BRC.  Propiu-zis, BRC coopereaza cu 12 dintre principalele firme de autovehicule in Italia si peste hotare: Briliance Auto, Chevrolet, DaimlerChrysler, Dewan-Hyundai, FIAT-Tofas, Ford, GM, Great Wall, Kia, Jaguar, MAN, Maruti Suzuki, Mercedes Benz, Mitsubishi, Piaggio,  PSA Peugeot-Citroen, Subaru, TATA, Volkswagen, Volvo.

Pentru a desavarsi activitatea de conversie a autovehiculelor, exista deasemenea si un centru de instalare DOEM (Delayed Original Equipment Manufacturer) unde productia de serie a autovehiculelor cu doua tipuri de combustibil este dusa la bun sfarsit in numele a mai multor marci de automobile, prin aplicarea unui sistem de calitate industrial.

In structura fabricilor DOEM au o importanta deosebita urmatoarele:

–          linia de asamblare – care permite sa emitem garantia ca produsul are aceleasi standarde de calitate
–          zona “ studiul prototipurilor” unde sunt facute teste in scopul de a verifica compatibilitatea intre instalatii si diferite modele de masini
–          aria de teste – unde, dupa montarea instalatiilor, fiecare vehicul este testat inainte sa fie returnat  catre dealeri si introdus pe piata